Culinary Seasons – Makumatka Lappiin-hanke
Culinary Seasons – makumatkailijan Lappi – hankeen tavoitteena on vahvistaa Lapin asemaa kiinnostavana ja vastuullisena ruokamatkailukohteena, tukemalla uusien ruokamatkailutuotteiden kehittämistä hyödyntämällä paikallisia raaka-aineita, vahvoja tarinoita ja lappilaista omaleimaisuutta sekä vastuullisuutta.
Hankkeen kohderyhmiä ovat matkailu- ja luonnonvara- ja elintarvikealan yritykset sekä alkutuottajat. Erityisesti toimenpiteet on suunnattu paikallista ruokaa tarjoaville ravintoloille, lähruoan tuottajille, jalostajille sekä majoitus ja ohjelmapalvelualan yrityksille.
Hankkeen pilottialeita ovat Levi, Ylläs ja Rovaniemi.
Hankkeen toimenpiteet on jaettu neljään työpakettiin:
- Sesonkiruokatuotteiden ja palveluiden kehittäminen
- Kestävä yhteistyö ja palvelupaketit
- Lapin makumatka- vision rakentaminen
- Hallinnointi – ja hankeviestintä
Hankkeen tuloksena syntyy uusia sesonkituotteita lumettomalle ajalle, verkostot ja yhteistyö eri toimijoiden välillä vahvistuu ja syntyy yhteinen visio Lapin ruokamatkailun edistämisestä sekä markkinointimateriaaleija ruokamatkailun edistämiseksi.
Kesto: 1.5.2025 – 30.4.2027
Budjetti: 307 083 euroa, josta EU tuen määrä on 80%
Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama ja sen toteuttaa Lapin ammattikorkeakoulu.