Master Class – Hae mukaan!

Mikä?

Vuoden kestävä tuotekehitys – ja verkostoitumiskokonaisuus, joka yhdistää lappilaisten raaka-aineiden tuottajat, ravintolat, ohjelmapalveluyritykset sekä muut paikallisten raaka-aineiden kapallisesta hyödyntämisestä ja tuotteistamisesta kiinnostuneet tahot.

Master Classin tavoitteena on synnyttää uusia, lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin ja satakausiajatteluun perustuvia ruokatuotteita lumettomalle sesongille.

Ohjelmassa mm. tapahtumia, webinaareja, tuottajavierailuja sekä bechmark-matka Italiaan

Kenelle?

Sinulle, jolla on uusi idea lappilaisten raaka-aineiden hyödyntämisestä tai jalostamisesta. Sinulle, joka haluat uusia kumppaneita tai asiakkaita hyödyntämään tuottamiasi raaka-aineita sekä sinulle, joka haluat hyödyntää paikallisia raaka-aineista ja haluat löytää uusia tuottajia, verkostoja ja tilaisuuksia visiosi toteuttamiseksi.

Hinta

Master Class on osallistujille maksuton lukuun ottamatta bechmark-matkaa.

Milloin?

Lokakuu 2025 – lokakuu 2026

Miten mukaan?
Ilmoittaudu mukaan 17.9.2025 mennessä täyttämällä oheinen lomake
, jossa kerrot tarpeistasi. Pyrimme räätälöimään ohjelman sisältöä mahdollisuuksien mukaan osallistujien tarpeiden mukaan. Jokainen osallistuja voi valita kokonaisuudesta itseään parhaiten palvelevat osiot.

Ohjelma

Vie tuotteesi uudelle tasolle yhdessä asiantuntijoiden kanssa! 
Sisältö ja toteutustapa täsmentyvät osallistuvien yritysten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Työpajat sisältävät tila- ja tuottajavierailuja. 

 Startti
Get Together – aloitustilaisuus. 9.10. Levillä, Kipinäpäivien yhteydessä

Ideoita Italiasta, benchmark -matka Italiaan

Bechmark- matka Italiaan, kesto noin 3 yötä, ajankohta loka- marraskuun vaihteessa, välillä 27.10. – 2.11.2025.  Tutustumme matkalla Piemonten alueen kiinnostavimpiin lähiruokaelämyksiin. Vierailu Jyrki Sukulan viinitilalla. Huom! Osallistujat vastaavat omista matkakustannuksistaan (lento- ja majoitus).

Lapin makumatka-työpajat

Vie tuotteesi uudelle tasolle yhdessä asiantuntijoiden kanssa! 
Sisältö ja toteutustapa täsmentyvät osallistuvien yritysten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Lokakuu 2025 – lokakuu 2026. Työpajat sisältävät tila- ja tuottajavierailuja. 

Ruokamatkailun ideat ja ilmiöt 22.10.2025 Etänä

Työpajassa sytytämme uusia ruokamatkailun ideoita : tunnistamme trendejä, kurkistamme asiakkaiden toiveisiin ja etsimme kesä-Lapin mauista ja raaka-aineista inspiraatiota uusiin tuotteisiin ja palveluihin

Luonnon aarteet talteen 29.1.2026 Rovaniemellä

Työpajassa sukellamme eri sesonkien uusiin raaka-aineisiin: opimme niiden keruusta, tuotannosta ja käymme läpi niiden käyttöä ohjaavan sääntelyn, kuten päivitetyn elintarvikealain. Tutustumme myös villiyrtteihin ja lappilaiseen tryffeliin

Kokeile, kehitä, nauti! 18.-19.3.2026 Rovaniemellä

Työpajassa keskitymme reseptiikan kehittämiseseen ja gastronomiaan – sukellamme tuotekehityslaboratorioiden ja koekeittiöiden maailmaan, ja nautimme yhdessä elämyksellisen illallisen

Makujen kertomus 23.4.2026 Levillä

Työpajassa muotoilemme uusia ruokamatkailun helmiä – yhdistämme Lapin makuja ja tarinoita, digitaalisuutta, vastuullisuutta ja taidetta, ja ideoimme oheismateriaaleja ja liitännäispalveluita aina ruokalistoista elämyksiin. Inspiroidumme pohjoisen luonnosta, vuodenaikojen vaihtelusta ja esimerkeistä, jotka herättävät ideat eloon.

Testaus huhti-syyskuussa 2026
Testaa tuotteesi testiasiakkailla. Sinulla on mahdollisuus testata tuotteesi ja saada kehittäviä kommentteja sekä palautetta asiakkailta toivomistasi asioista aina mausta palvelun sujuvuuteen. 
Moduuli toteutetaan mahdollisesti yhdessä opiskelijoiden kanssa. 

Miten markkinoit tuotteesi somessa? Kesäkuu 2026
Työpajassa perehdymme markkinointiin ja vastuullisuusviestintään ja annamme eväät onnistuneeseen markkinointiin sosiaalisessa mediassa

Palvelupaketointi ja verkostot –saunailta Ylläksellä syyskuussa 2026
Työpajassa keskitytään uusien, useita toimijoita kattavien palvelupakettien luomiseen. Näitä voivat olla esimerkiksi ruokareitit tai muut laajemmat eri tahoille tarjottavat kokonaisuudet.


Pitsaa tuotteesi ostajille!
Karhunluola – Pitsaustreffit, ajankohta lokakuu 2026.
Tilaisuudessa on mahdollisuus pitsata omia tuotteita tai raaka-aineita potentiaalisilla ostajille.

Työpajoissa mahdollisuus saada asiantuntija-apua esimerkiksi seuraaviin aiheisiin: Tuotteistus, ideointi, reseptiikka, testaus, kannattavuus- ja hiilijalanjälkilaskelmat, vastuullisuuden kehittäminen tai tarinallistaminen tai laajemman kokonaisuuden, kuten ruokareitin tai tapahtuman yhteyteen liitettävän ruokatuotteen suunnittelu.

Pidätämme oikeuden muutoksiin ohjelmassa!
Master Class on osa, Euroopan Unionin osarahoittamaa Culinary Seasons – hanketta (EAKR), Hanketta toteuttaa Lapin Ammattikorkeakoulu.

otsakekuva: @Harri Tarvainen