| ma | ti | ke | to | pe | la | su |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | 2 | |||||
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
15.9. Haku Master Class-ohjelmaan päättyy
9.10. Master Classin Kick off -tilaisuus
📅 klo 18–19.30
📍 Levi, Kipinäpäivien yhteydessä, Hotelli Panoraman Sky -ravintolassa
Kokoonnumme yhteen verkostoitumaan, inspiroitumaan ja keskustelemaan ruokamatkailun tulevaisuudesta. 🌿🍴
Ruokamatkailun ideat ja ilmiöt –webinaari 22.10.2025 kl0 13-16

22.10.2025 klo 13–16
Tervetuloa mukaan Culinary Seasons -hankkeen Master Class -ohjelman inspiroivaan webinaariin, jossa kurkistamme ruokamatkailun nykytilaan ja tulevaisuuden trendeihin.
🌿Asiakkaiden, ravintoloiden ja tuottajien toiveet sekä paikalliset raaka-aineet ovat keskiössä.
Iltapäivän aikana tehdään tuoteideointia kevyesti palvelumuotoilun menetelmiä hyödyntäen. Inspiraatiota haetaan erityisesti lumettoman ajan mauista ja sesongeista Lapissa.
🌟Webinaari on kaikille avoin!
Ideoita Italiasta, benchmark -matka Italiaan 27.-30.10.2025

Bechmark- matka Italiaan. Tutustumme matkalla Piemonten alueen kiinnostavimpiin lähiruokaelämyksiin.
Osallistujat vastaavat itse omista lento- ja majoituskustannuksistaan, hanke maksaa mukaan lähtijöille vierailukohteiden kustannukset sekä ohjelman
📍 Kohde: Piemonte, Italia
🗓️ Ajankohta: 27.10. – 30.10.2025
🍽️ Teema: Lähiruokaelämykset ja benchmarkkaus
🌟 Kohokohdat: Vierailu Jyrki Sukulan viinitilalla ja Gastronomisella yliopistolla.
Lapin makumatka-työpajat
Vie tuotteesi uudelle tasolle yhdessä asiantuntijoiden kanssa!
Sisältö ja toteutustapa täsmentyvät osallistuvien yritysten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Lokakuu 2025 – lokakuu 2026. Työpajat sisältävät tila- ja tuottajavierailuja.
Ruokamatkailun ideat ja ilmiöt 22.10.2025 Etänä, klo 13-16
Työpajassa sytytämme uusia ruokamatkailun ideoita : tunnistamme trendejä, kurkistamme asiakkaiden toiveisiin ja etsimme kesä-Lapin mauista ja raaka-aineista inspiraatiota uusiin tuotteisiin ja palveluihin
Luonnon aarteet talteen 29.1.2026 Paikka: Lapin Panimo, Rovaniemi klo 10-15
Työpajassa sukellamme eri sesonkien uusiin raaka-aineisiin: opimme niiden keruusta, tuotannosta ja käymme läpi niiden käyttöä ohjaavan sääntelyn, kuten päivitetyn elintarvikealain. Tutustumme myös villiyrtteihin ja lappilaiseen tryffeliin
Kokeile, kehitä, nauti! 18.-19.3.2026 Paikka: Biolabra Lapin ammattikorkeakoulu, Rovaniemi. Kellonaika varmistuu myöhemmin
Työpajassa keskitymme reseptiikan kehittämiseseen ja gastronomiaan – sukellamme tuotekehityslaboratorioiden ja koekeittiöiden maailmaan, ja nautimme yhdessä elämyksellisen illallisen
Makujen kertomus 23.4.2026 Paikka: Kekäle, Riihi (Immelkartano) klo 10-15
Työpajassa muotoilemme uusia ruokamatkailun helmiä – yhdistämme Lapin makuja ja tarinoita, digitaalisuutta, vastuullisuutta ja taidetta, ja ideoimme oheismateriaaleja ja liitännäispalveluita aina ruokalistoista elämyksiin. Inspiroidumme pohjoisen luonnosta, vuodenaikojen vaihtelusta ja esimerkeistä, jotka herättävät ideat eloon.
Testaus huhti-syyskuussa 2026
Testaa tuotteesi testiasiakkailla. Sinulla on mahdollisuus testata tuotteesi ja saada kehittäviä kommentteja sekä palautetta asiakkailta toivomistasi asioista aina mausta palvelun sujuvuuteen.
Moduuli toteutetaan mahdollisesti yhdessä opiskelijoiden kanssa.
Miten markkinoit tuotteesi somessa? Kesäkuu 2026, Etänä klo 13-16
Työpajassa perehdymme markkinointiin ja vastuullisuusviestintään ja annamme eväät onnistuneeseen markkinointiin sosiaalisessa mediassa